ACTIVITĂȚILE PROPUSE

1. CREAREA PLATFORMEI MATE-EDU: platforma se bazează pe utilizarea instrumentelor Google Apps for Education și a modulului Google Classroom, pus la dispoziție de asociația coordonatoare a proiectului. Lansarea platformei se va face într-un worshop la care vor fi invitați să participe profesori din învățământul preuniversitar, elevi, părinți și invitați.

2. 
Crearea conturilor utilizatorilor platformei (elevi și profesori) și alocarea drepturilor de accesare pe secțiuni.

3. 
Popularizarea platformei prin crearea de pagini pe rețele de socializare: FACEBOOK, GOOGLE+, TWITTER și cu GOOGLE ADWORDS: crearea și întreținerea paginilor pe rețelele sociale care să contribuie la popularizarea proiectului și a activităților desfășurate în proiect.

4. CURS DE INIȚIERE A ELEVILOR, PROFESORILOR ȘI VOLUNTARILOR pentru utilizarea platformei: elevii, profesorii și voluntarii care urmează să fie înscriși pe platformă și să devină utilizatori ai platformei vor parcurge un curs de inițiere pentru învățarea utilizării platformei și a resurselor oferite de aceasta. Cursurile vor fi gratuite și se vor desfășura pe rețeaua de calculatoare din Centrul asociației.

5. ACTIVITĂȚILE PROPRIU-ZISE PROPUSE:

- activități de învățare pentru recuperare și progres, pentru elevi cu rezultate slabe la învățătură, în vederea îmbunătățirii rezultatelor școlare; activitățile se vor desfășura cu o grupă de 15-20 de elevi, grupați câte 2 la un computer.

- activități de aprofundare a matematicii, desfășurate cu elevii care doresc să participe la concursuri școlare de matematică; activitățile se vor desfășura cu o grupă de 15-20 de elevi, grupați câte 2 la un computer

- activități de pregătire pentru examene naționale și desfășurarea unor simulări de examene pentru evaluarea stadiului pregătiri pentru aceste examene; activitățile se vor desfășura cu o grupă de 10-15 de elevi, 1 elev/computer

- concursurile online: „Matematica pentru isteți”, „Matematica în viața cotidiană” și „Probleme practice de matematică”, propuse participanților la proiect și cu premii oferite de asociația organizatoare; concursurile se vor desfășura în mai multe etape, cu 10-12 elevi într-o sesiune de concurs (1 elev la 1 computer), astfel încât să fie implicați 40-50 de elevi în total.

Toate activitățile se vor desfășura pe rețeaua de calculatoare din Centrul asociației, unde momentan există 1 laptop, 1 notebook, 2 imprimante, 1 videoproiector și o rețea de 14 computere conectate la Internet. 

6.
Actualizarea și întreținerea platformei și a paginilor de socializare: periodic se vor analiza și evalua rapoartele statistice ale platformei și se vor aduce îmbunătățirile necesare pentru optimizare. Administratorul și echipa tehnică vor efectua optimizări și actualizări, ori de câte ori este necesar sau în cazul în care se vor semnala de către utilizatori probleme în funcționare.

Acces modul de activități:
https://classroom.google.com/u/0/h